05 mrt

Kwetsbaarheden in Exchange Server gevonden.

Door Microsoft zijn beveiligingsupdates uitgebracht voor Exchange Server waarmee de onlangs aangetroffen kwetsbaarheden in Exchange Server verholpen moeten worden.

Veel bedrijven gebruiken Microsoft Exchange server voor het versturen en ontvangen van e-mailberichten. Exchange servers zijn vaak ook via het internet te benaderen zodat medewerkers overal hun e-mail kunnen lezen en beantwoorden. De kwetsbaarheden zijn aangetroffen in lokaal geïnstalleerde Exchange servers. Office 365 en Exchange Online zijn niet kwetsbaar.

Volgens meerdere bronnen wordt dit lek actief misbruikt. Het is daarom van belang om deze kwetsbaarheden snel op te lossen door de beveiligingsupdates zo snel mogelijk te installeren. Om uit te sluiten dat misbruik van de kwetsbaarheden in de Exchange omgeving al voor de installatie van de beveiligingsupdates heeft plaatsgevonden, adviseren we u om uw Exchange-omgeving te (laten) controleren.

Wat kunnen wij voor u doen?
Indien u gebruik maakt van een lokaal geïnstalleerde Exchange omgeving dan kunnen wij voor u de beveiligingsupdates installeren. Tevens kunnen wij voor u controleren of er eventueel misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheden in uw Exchange omgeving. Wij voeren deze werkzaamheden op basis van een werkopdracht uit, zodat u van te voren precies weet waar u aan toe bent, maar ook wat de eventuele vervolgstappen zijn.

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met onze servicedesk, telefoon 0512-571160 of door een mail te sturen naar servicedesk@danthas.nl

Deel dit