Patchmanagement

Patchmanagement is van groot belang voor de beveiliging van uw ICT-omgeving. Waar configuratiemanagement belangrijk is om te weten wat uw organisatie in huis heeft, is het belang van patchmanagement dat wat u in huis heeft veilig te houden. Door tijdig te updaten en op structurele basis de juiste patches door te voeren kan worden voorkomen dat bekende kwetsbaarheden in software, hardware en besturingssystemen worden misbruikt.

Kwetsbaarheden worden in toenemende mate geautomatiseerd misbruikt. Online scans vinden kwetsbare systemen en deze worden met behulp van eenvoudige tools geëxploiteerd. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van systemen. Informatie kan worden gestolen, gewijzigd of versleuteld (ransomware), met alle financiële- en imagoschade van dien. Het is daarom zaak om een kwetsbaarheid zo snel mogelijk te verhelpen zodra een patch beschikbaar is gesteld.

Kortom, patchen en updaten is van groot belang voor de informatiebeveiliging van uw organisatie. U kunt door uw systemen up-to-date te houden veel grote en kleine incidenten voorkomen.

Wat is het doel van patchmanagement?
Het doel van Patchmanagement is tweeledig:

  • het is gericht op het inzichtelijk maken van de actuele stand van kwetsbaarheden en toegepaste patches binnen uw IT infrastructuur,
  • op een zo efficiënt mogelijk wijze met zo min mogelijk verstoringen stabiele (veilige) systemen te creëren.

Leveranciers brengen regelmatig patches uit om nieuwe functionailiteiten door te voeren en/of om beveiligingskwetsbaarheden te verhelpen. Er zijn standaard patches die gewoon het normale (installatie) proces kunnen volgen en er zijn spoedpatches die snel doorgevoerd moeten worden en niet het gewone proces kunnen volgen. Voordat patches door ons worden doorgevoerd wordt de impact van de wijziging getoetst om downtime in werktijd/productietijd te voorkomen. In geval spoedpatches is dit niet altijd te voorkomen.

Patchmanagement as a service
Indien u gebruik maakt van onze patchmanagement service dan worden uw systemen maandelijks voorzien van de laatste, door ons gecontroleerde, patches. Het patchen van kritieke kwetsbaarheden worden zo spoedig mogelijk door ons uitgevoerd. Uiteraard wordt u hier tijdig van op de hoogte gebracht. Maandelijks ontvangt u van ons een overzichtelijke rapportage in welke mate uw systemen up-to-date zijn.

Wilt u meer weten over de manier waarop onze patchmanagement service bescherming kan bieden voor uw organisatie?
Vul dan uw gegevens op het contactformulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Wilt u meer informatie over onze patchmanagement service?

Bel dan met onze verkoopafdeling, telefoonnummer (0512) 57 11 66.
U kunt ook contactleggen door gebruik te maken van het contactformulier.

© 2022 Danthas BV. Alle rechten voorbehouden. Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Click Me