09 mrt

Danthas aanwezig op het NedHIS & EZD Congres 2023

Danthas is dit weer jaar aanwezig op het NedHIS & EZD Congres. Het congres vindt plaats op woensdag 22 maart 2023 in het van der Valk Hotel in Vianen. 

Het NedHIS-congres biedt de hele dag workshops die te maken hebben met de workflow in de huisartsenpraktijk. De workshops zijn zowel praktisch als beleidsmatig. Kortom: voor ieder wat wils. Een inspirerende dag met veel informatie, onderwerpen die stof tot nadenken geven, leerzame workshops, tips en trucs van de verschillende HISsen, de laatste ontwikkelingen op de informatiemarkt én niet te vergeten het plezierig samenzijn met collega’s onder het genot van een hapje en een drankje. Verder o.a.:

 • Hoe sluiten landelijke en regionale ICT-projecten aan op de praktijk?
  Heeft uw organisatie al een Chief Medical Information Officer (CMIO)? ICT in de huisartspraktijk omvat meer dan alleen het HIS. Er zijn steeds meer regionale ICT-projecten, zoals rondom beeldbellen, digitale triage, regionaal populatiemanagement en regionale platforms voor gegevensuitwisseling. Hoe zorgen we dat die ICT aansluit bij onze werkprocessen en dat huisartsen, praktijkmedewerkers en patiënten er echt baat bij hebben? De Chief Medical Information Officer (CMIO) is een huisarts die zowel de taal van zorg als van de ICT spreekt en speelt hierbij een belangrijke rol. De CMIO vormt een brug tussen ICT en zorgen is een gesprekspartner voor de ICT-leverancier, bestuurders, huisartsen en CMIO’s van ziekenhuizen en VVT. In deze workshop wordt de positionering van de CMIO binnen het regionale zorgnetwerk nader belicht.
 • 10 apps en andere digitale tools die de huisarts niet mag missen
  Ineens waren ze er: Apps. Inmiddels zijn er vele honderdduizenden. Patiënten gebruiken ze, en dokters hebben er ook een aantal handige ontdekt. Maar hoe maak je nou een keuze? Welke zijn betrouwbaar? Of echt handig? In deze workshop probeert een huisarts met een bovengemiddelde interesse in eHealth een tipje van de sluier op te lichten. Welke van de meer dan 700 apps op zijn telefoon zijn nou echt de moeite waard? Welke moet je écht niet missen? Zal hij zich aan die 10 kunnen houden? En zijn ’t eigenlijk wel allemaal gezondheidsapps? Zijn ’t eigenlijk wel allemaal apps, want er zijn nog zó veel andere handige trucs!
 • ICT ladder voor de huisartsenpraktijk
  De ICT-Ladder is een instrument dat de aanwezigheid en het gebruik van ICT-hulpmiddelen in de huisartsenpraktijk meet. De bedoeling van het model is niet alleen om u als huisarts uit te dagen op niveau 5 (de hoogste trede) te komen, maar ook om aan te geven in welke volgorde u dat het beste kunt doen. Wat gemakkelijk en relatief goedkoop te implementeren is, met maximale opbrengst, moet eerst. Patiëntveiligheid is de leidraad in het model. Het model biedt de mogelijkheid om de eigen praktijk te vergelijken met andere praktijken.​
 • Leren denken als hacker – digitale veiligheid voor zorgverleners
  Hoe zorg je dat je als zorgverlener echt kan vertrouwen op de digitale technologie die je gebruikt en daarmee het vertrouwen blijft houden van de patiënt? Leer de juiste kritische vragen te stellen, krijg zicht op de huidige dreigingen in de zorg en leer hoe daar mee om te gaan. Voorts wordt in deze sessie naar je persoonlijke digitale veiligheid gekeken, waar liggen jouw zwaktes en hoe kan je die verbeteren? Onderwerpen als de medisch specialist als CMIO, threat modeling, data lekken, responsible disclosure & social-engineering zullen aan de orde komen. Voorts is er volop ruimte voor vragen en discussie.
 • Tot slot: Het congres is geaccrediteerd voor huisartsen, doktersassistentes en praktijkondersteuners.

Praktische informatie
Datum: woensdag 22 maart 2023 (hele dag)
Locatie: Van der Valk hotel Vianen

U bent van harte welkom in onze stand op de informatiemarkt, waar we u graag meer vertellen over onze nieuwste Cloud Services (o.a. de Moderne Werkplek en Microsoft 365) en Beveiligingsoplossingen voor de Zorg. 

Deel dit