Virtualisatie

Hogere efficiency, lagere kosten

Virtualisatie is een antwoord op de wildgroei van servers in datacenters en interne serverruimtes. Veel van die servers gebruiken nauwelijks 15% van de beschikbare capaciteit en rekenkracht. Bij servervirtualisatie wordt één hardware server opgedeeld in verschillende virtuele machines die zich elk gedragen als een volwaardige, onafhankelijke server. Hierdoor wordt de hardware efficiënter gebruikt, kan aan servers gemakkelijk meer resources worden toegekend en werken toepassingen onafhankelijk van de hardware waarop ze draaien. Zo kan oudere hardware (die minder efficiënt werkt of die een hoger risico heeft op defecten) buiten werking gesteld worden. Virtualisatie bewijst ook zijn nut bij disaster recovery scenario’s en bij server consolidatie.

Hogere beschikbaarheid
Virtualisatie technologie zorgt ervoor dat de virtuele server losgekoppeld wordt van de hardware. Bij een defect van de hardware of bij een onderhoud kunnen de virtuele servers verplaatst worden naar andere server hardware. Hiermee wordt downtime van kritische toepassingen vermeden.

Kosten besparen
Door het aantal servers te verminderen, besparen wij niet alleen op de hardware kosten. Energieverbruik van servers en koeling problemen – wat vaak pijnpunten zijn voor datacenters en serverruimtes, zowel groot als klein – worden verlaagd door een lager aantal servers. En daarvan profiteert u als klant natuurlijk mee!

Beter voor het milieu
Virtualisatie zorgt ervoor dat server hardware optimaal gebruikt wordt. Er wordt dus minder hardware gebruikt en daardoor is ook het energieverbruik voor de servers en de koeling een stuk lager.

Wilt u weten wat virtualisatie voor uw organisatie voor uw oplevert?

Bel dan met onze verkoopafdeling, telefoonnummer (0512) 57 11 66.
U kunt ook contactleggen door gebruik te maken van het contactformulier

© 2020 Danthas BV. Alle rechten voorbehouden. ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Click Me