01 feb

Prijsstijging Microsoft 365 én Office 365 per 1 maart 2022.

Vanaf 1 maart 2022 worden de Microsoft 365 en Office 365 producten voor bedrijven duurder. Deze prijsstijging geldt wereldwijd en dus ook voor Nederland. De licentieprijzen voor het onderwijs en consumenten worden niet duurder.

Microsoft verklaart de prijsstijging door de uitbreiding van deze pakketten met meer apps, meer AI en automatisering, maar ook een betere beveiliging. De prijsverhoging geldt voor de volgende producten:

Microsoft product Verhoging (per gebruiker)
Office 365 Plan E1 25%
Office 365 Plan E3 15%
Office 365 Plan E5 10%
Microsoft 365 Business Basic 20%
Microsoft 365 Business Standaard 20%
Microsoft 365 Business Premium 10%
Microsoft 365 Plan E3 15%

 

Gemiddeld gezien komt de prijsverhoging dus uit op ongeveer 10% tot 25%. Dit bedrag wordt nog eens 20% hoger als je maandelijkse flexibiliteit wilt behouden. De nieuwe prijzen zullen gelden voor alle nieuwe bestellingen die je plaatst na 1 maart 2022.

Profiteer nog een jaar van oude prijzen door te verlengen voor 1 maart 2022!
Wil je nog een jaar profiteren van de oude prijzen dan biedt Microsoft de mogelijkheid je huidige licenties vóór 1 maart 2022 met een jaar te verlengen. Hierbij kun je kiezen voor jaarfactuur of een maandfactuur die vooraf in rekening wordt gebracht. Dit betekent wel dat je deze licenties niet meer kunt afschalen maar alleen kunt opschalen.

Wat verandert er nog meer?
Naast de prijsverhoging verandert ook de abonnementstermijn. Vanaf 1 maart is het mogelijk om te kiezen uit verschillende abonnementstermijnen:

  • 1 maand
    Je kan het aantal licenties iedere maand wijzigen (opschalen, afschalen of opzeggen), maar deze optie is 20% duurder dan een jaarabonnement. Tevens geldt er geen prijsprotectie,
  • 12 maanden
    Je zet je voor een jaar vast, waarbij je elke maand of elk jaar een vast bedrag vooruitbetaalt. Gedurende deze termijn ben je als organisatie beschermd tegen prijswijzigingen. Je kunt de licenties alleen opschalen gedurende het jaar.


Mix en Match
Om toch enige vorm van flexibiliteit te behouden kun je abonnementen mixen. Bijvoorbeeld als je een wisselend personeelsbestand verwacht of werkt met flexkrachten. Voor het vaste personeel kan je dan kiezen voor een jaarabonnement en voor de flexibele laag voor een maandabonnement.


Meer informatie
Wil je graag even schakelen om de beste scenario’s voor jouw organisatie uit te werken? Neem hier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit