01 mei

Danthas heeft NEN 7510 certificering behaald.

Naast haar ISO 27001 certificering heeft Danthas ook haar NEN 7510 certificering behaald.  De norm NEN 7510 richt zich specifiek op informatiebeveiligingseisen voor de zorgsector en is dé standaard die helpt de beveiliging, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van medische data te garanderen.

Dat Danthas audits voor zowel de ISO als de NEN succesvol heeft doorlopen, betekent dat we voldoen aan hoge eisen rondom veilig beheer en verwerken van gegevens. “We zijn natuurlijk trots op dit resultaat,” licht Ane Schaap, directeur van Danthas, toe. “En tegelijk is het voor ons niet meer dan normaal om uiterst zorgvuldig om te gaan met de informatie die wij verwerken dan wel beheren. Onze klanten in de zorgsector moeten hier vanuit kunnen gaan, net als alle andere klanten die dagelijks actief gebruik maken van onze diensten. Fijn dat dit nu ook bevestigd is met deze externe audits.”

De NEN 7510 audit is uitgevoerd door Kiwa. Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC).

 

Deel dit