05 okt

Gebruikers klagen over verdwenen data na overstap op Windows 10 October Update

Bron: Tweakers.net
Meerdere gebruikers klagen op internet dat ze foto’s, andere bestanden en programma’s kwijt zijn na het doorvoeren van de Windows 10 October 2018 Update. Sommigen melden dat hun hele Documenten-map leeg is.

Gebruikers op TwitterReddit en het Windows-forum klagen over de verdwenen bestanden, constateren MSPoweruser en Windows Central. Op het Windows-forum klaagt gebruiker Robert Ziko bijvoorbeeld dat er 220GB aan data uit zijn Documenten-map is verdwenen, die ook na een rollback niet meer verscheen.

Op Reddit bevestigen verschillende mensen het probleem en naast de Documenten-map, raakten gebruikers ook foto’s, video’s en muziek kwijt. De bestanden staan niet bij windows.old of onder een andere user en lijken definitief verwijderd.

Gebruikers raden aan te wachten met de installatie of in ieder geval back-ups te maken voor het doorvoeren van de update. Uit de meldingen is niet op te maken of de gebruikers hun Documenten-map hadden gesynchroniseerd met OneDrive en of de opslagdienst dus onderdeel van het probleem is of juist soelaas kan bieden. Volgens MSPoweruser speelde een vergelijkbaar probleem onder Insider-testers, voor de release van de October 2018 Update.

ZDNet bericht daarnaast over een incompatibele Intel-driver. Het gaat om systemen met de Intel Audio Display-driver, intcdaud.sys, versies 10.25.0.3 tot 10.25.0.8. Gebruikers krijgen een ‘What needs your attention’-waarschuwing en Microsoft raadt aan te wachten met updaten.

Deel dit