05 okt

Gebruikers klagen over verdwenen data na Windows 10 update

Bron:Tweakers.net
Meerdere gebruikers klagen op internet dat ze foto’s, andere bestanden en programma’s kwijt zijn na het doorvoeren van de Windows 10 October 2018 Update. Sommigen melden dat hun hele Documenten-map leeg is.
Gebruikers klagen over de verdwenen bestanden. Op het Windows-forum geeft gebruiker Robert Ziko bijvoorbeeld aan, dat er 220GB aan data uit zijn Documenten-map is verdwenen, die ook na een rollback niet meer terug te halen was.

Op Reddit bevestigen verschillende mensen het probleem en naast de Documenten-map, raakten gebruikers ook foto’s, video’s en muziek kwijt. De bestanden lijken definitief verwijderd.

We raden aan te wachten met de installatie of in ieder geval een back-up te maken voor de installatie van de update. Uit de meldingen is niet op te maken of de gebruikers hun Documenten-map hadden gesynchroniseerd met OneDrive en of de opslagdienst dus onderdeel van het probleem is of juist soelaas kan bieden.

ZDNet bericht daarnaast over een incompatibele Intel-driver. Het gaat om systemen met de Intel Audio Display-driver, intcdaud.sys, versies 10.25.0.3 tot 10.25.0.8. Gebruikers krijgen een ‘What needs your attention’-waarschuwing en Microsoft raadt aan te wachten met updaten.

Deel dit